cropped-berenkuil_logo

Meer dan 4 ha groot is de catch & release vijver. Vijver is een verkeerd woord, eigenlijk is het een prachtige zandwinplas die door de jaren heen overgenomen is door de natuur. Hier is het vliegvissen op zijn best. Omgeven en beschut door bosschages en bomen met een fantastisch bestand aan echte Nederlandse vissoorten als karper, snoek, graskarper en baars. En niet te vergeten: grote, kerngezonde regenbogen en tijgerforellen en bruine forellen. Het water is er kristal helder en diep. Ideaal voor bellyboters.

Ben je niet in bezit van een dergelijke buikband dan kun je ook een comfortabel ponton huren. Ze zijn voorzien van een elektromotor en anker en bieden meer dan voldoende ruimte aan twee vissers.

In de plas ligt een vijftal zeer lange steigers die tot ver uit de kant reiken. Op die manier is ook het diepe water bereikbaar voor die vissers die graag vaste grond onder de voeten hebben.

Behandel de gevangen vis met respect en zet hem direct na de vangst weer terug in het water. Vis weerhaakloos, dat maakt het mogelijk om de vis in het water te onthaken en even bij te laten komen voordat hij weer de vrijheid krijgt.

1 – 4 steigers waarvandaan gevist kan worden
5 instapmogelijkheid voor bellyboters
haven voor de vlotten
6 vliegvissen vanaf de kant toegestaan

Tip van de pro’s

  • De uitgezette forel aast in de c&r vijver al snel op natuurlijke wijze. Zorg dus voor vliegen die het natuurlijke aas van het seizoen nabootsen.
  • Vis je met streamers of natte vliegen, varieer dan de snelheid waarmee je vist.
  • Watertemperatuur heeft grote invloed op het gedrag van de forel. Vis diep tijdens de warme periodes.
  • De forel in de c&r vijver heeft merendeels een zwaarder gewicht. Vis dus niet dunner dan 18/00 mm en gebruik hengels uit de aftmaklasse 6 of hoger.
  • De vis kan zich op verschillende dieptes ophouden. Experimenteer niet alleen met een drijvende lijn maar ook met lijnen met verschillende zinksnelheden.
  • Met twee buzzers aan de leader kun je op twee verschillende dieptes vissen. Blijven aanbeten uit, vis dan telkens een meter dieper totdat je de vissen gevonden hebt.
  • In de c&r vijver is vissen met weerhaakloze vliegen verplicht. Gebruik bij het landen van de vis een net en laat de vis even op adem komen voordat je ze weer los laat.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Load more