***Prachtig verslag***

Vandaag was het oliebollendag en de afsluiting van een tweedaagse vaste stok wedstrijd op de snakelake, of hoe een koude dag eigenlijk heel warm was.

Het is een ware traditie, aan het eind van het jaar komen roofvissers, vliegvissers en vaste stok vissers naar De Berenkuil om nog één keer in dit jaar te vissen en om geld in te zamelen voor het goede doel. Het was vanochtend vroeg dan ook al een drukte van belang in het restaurant. Elke stokvisser trok een steknummer en vertrok vol goede moed naar de waterkant van de snakelake. Het was vanacht behoorlijk koud geweest en de rijp lag nog over het veld. Nog even een warme bak koffie en er kon gevist worden.

Het werd al vrij snel duidelijk dat het vandaag een taaie visserij zou worden, de vis wordt door kou nogal passief. Het was voor de meeste vissers dan ook lang wachten op een enkele beet. Alle truucs, technieken en geheime smeersels werden uit de kast gehaald maar het bleef doorgaans harken.

Hoe blij ben je dan als de mensen van De Berenkuil herhaaldelijk langs komen met echt heerlijke oliebollen en voor de ware liefhebber een Nijkerker borrel, echt super. Het is dat het Algemeen Dagblad gestopt is met de oliebollentest, maar anders hadden deze bollen op zeker een dikke tien gescoord!

Normaal duurt een viswedstrijd voor je gevoel altijd te kort, maar het was nu precies goed zeg maar. Snel de vis wegen, spullen opruimen en rap op naar het warme restaurant. Alle vissers waren naar het restaurant gekomen om de prijsuitreiking mee te maken en om mee te doen aan de eveneens traditionele loterij voor het goede doel Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het was geweldig om te zien hoe enorm uitgebreid de prijzentafel was, van gerookte zalmforel, een complete gereedschapsset tot een complete kast. De prijzen waren door de inzet van een gedreven vrijwilliger door de lokale middenstand ter beschikking gesteld, echt hartverwarmend.

Natuurlijk had niet iedereen een prijs of zelfs maar vis gevangen, maar zeg nou zelf. Als je zo’n dag mee kunt maken, met gezelligheid, saamhorigheid, passie voor je hobby, gastvrije ontvangst, lekker buiten op een topvijver en samen meer dan drieduizend euro ophaalt voor KiKa….dan is toch iedereen een winnaar!

Familie Hamstra, personeel en vrijwilligers bedankt en op naar een visrijk 2020!

Verslag van Eelke Bakker