Zandvoort aan Zee.

ZANDVOORT AAN ZEE.
Al vele jaren mogen wij het jaarlijkse forel-uitje verzorgen van de Zandvoorste Zeevis Vereniging.  Wij van een afstandje zien nieuwe leden komen, maar ook leden ontvallen. Zo gaat dat nu eenmaal. Wat echt wel heel bijzonder is is de saamhorigheid binnen deze vereniging. Echt het benoemen waard. Zijn er leden niet niet meer goed mee kunnen. Gezamenlijk wordt er voor gezorgd dat er toch van het uitje en vooral de gezelligheid onder elkaar kunnen genieten. Dagopvang? Niets mee te maken we nemen je gezellig mee. Denk je dat je te oud bent? Niets mee te maken. Je gaat gewoon mee! Naar mijn beleving de drijvende kracht achter deze club is de heer Willem Minkman. Voor ons al jaren de “regulateur”  van de ZZVV.  Samen doen we altijd een rondje vijver om het eten op te nemen. Willem kent iedereen bij naam.  Willem weet over iedereen wel wat te vertellen.  Afgelopen zondag hebben we al lekker genoten van de verrassing die Willem’s vrouw voor ons had mee gegeven. Bedankt.
Elk jaar schrijft Willem dan een verslag van de trip voor het Clubblad. Wij willen dat verslag graag eens delen.

Hopelijk mogen wij samen met de heer Minkman nog vele forel-uitjes verzorgen.
Hendrik

HET WAS EEN TOPDAG VANDAAG (24 AUGUSTUS 2019)

Dat waren de woorden van Willem Bakkenhoven op de terugweg in de auto na afloop van het forelvissen bij de Berenkuil in Putten. Willem was na een kleine onderbreking weer lid geworden van de zeevis vereniging. Met zijn 82 jaar niet meer het jongste lid van de club. Op mijn verzoek of hij zin had om mee te gaan forellen reageerde hij enthousiast en had wel zin in een dagje uit. Wij vroeg in de middag op zaterdag 24 augustus richting Putten. Daar aangekomen een bakje koffie gedronken en de spullen uit de auto gehaald. Willem vroeg wat voor soort onderlijnen moet ik gebruiken want ik heb alles weggegeven. Ik zei dat hij het beste een hengeltje kon huren met alles erop en eraan. En zowaar. Willem verscheen met een compleet opgetuigde forellen hengel met dobber en een bakje met wasmotten en een schepnet. Nadat hij zich geïnstalleerd had op een goede plek uit de zon ( het was 28 graden ) kon het vissen beginnen en zowaar Willem had beet. Een mooie grote zalmkleurige forel had hij aan de haak geslagen. Nu nog de vis uit het water scheppen met in de ene hand de hengel en de andere hand het schepnet. Dat lukte natuurlijk niet. Gelukkig kreeg hij hulp van Patrick Vermaat die de vis op de kant bracht. Willem kon zijn geluk niet op. Als eerste zo’n mooie vis.

Met hem waren nog 14 vissers via onze vereniging aanwezig. Ze kwamen uit Weesp, Delfgauw, Zwanenburg en Zandvoort. We hadden de beschikking over een hele vijver waarbij de familie Hamstra, eigenaren van deze vijver wel heel coulant waren mbt de prijs die wij moesten betalen om in deze vijver te kunnen huren op de duurste dag van de week. Hendrik Hamsta vertelde dat, omdat wij al zoveel jaren daar komen en het avondvissen op zijn eind liep hij dat er graag voor over had voor onze vereniging. Hij zette 85 forellen uit waarbij we vanaf 17.00 uur tot het donker mochten vissen. Om even na 19.00 uur werden we geroepen om in het restaurant te komen eten. Daarna konden we weer verder vissen. Op het menu stond: kipsate, gerookte forel, schnitsel, spareribs en grote hamburger. Na het eten werd er weer gevist en uiteindelijk wisten we 65 forellen eruit te halen waaronder 3 grote zalmkleurige forellen. Deze zaten al enige tijd in de vijver omdat door de hoge temperatuur van het water geen zalmkleurige forellen uitgezet werden. Bijna iedereen had vis. Jeff de Vos en Patrick Vermaat waren de beste vissers van deze dag met respectievelijk 11 en 10 vissen.

De reden dat ik met Willem Bakkenhoven begonnen ben is dat wij als vereniging ons moeten inzetten om ook de oudere leden proberen bij de club te behouden. Zo zijn we met een aantal leden op het idee gekomen om makreelrookwedstrijden te regelen, waarbij de oudere leden die niet meer op het strand kunnen vissen toch met hulp wel aan deze activiteiten kunnen deelnemen. Zo zijn er nog meer voorbeelden zoals forellen in Diepenheim, wadvissen en mosselavond.

Je zult zien, de waardering is groter dan het deelnemen aan een activiteit.

Willem Minkman